9 квітня ЦВК встановила кількість виборчих округів в кожному з регіонів України. Прогнозованих маніпуляцій на основі 12% відхилення від середньої кількості виборців в окрузі, на щастя, не відбулося. Цілком очевидно, що загальна кількість округів лишилася такою ж як в 2002 році, коли востаннє відбувалися парламентські вибори в одномандатних мажоритарних округах - всього 225. Однак в розрізі окремих областей відбулися деякі зміни.

Цього року, порівняно з 2002, на одного депутата менше обиратимуть виборці Луганської області (11 округів замість 12) і на два депутати - виборці Донецької області (21 округ замість 23). Натомість, по одному додатковому округу отримали місто Київ (13 округів замість 12), Івано-Франківська (7 округів замість 6) та Київська (9 округів замість 8) області. Відтак, виборці кожного з цих регіонів можуть розраховувати на збільшення регіонального представництва у Верховній Раді на один мандат. Причина цьому - зменшення в Україні за останні 10 років кількості виборців на 1,5 млн і в основному за рахунок східних регіонів країни. В Донецькій області, наприклад, стало менше на 280 тис. виборців. 

Загалом, результат проведеного ЦВК розподілу округів більш позитивно мають оцінювати представники політичних сил, які традиційно популярні в західний, центральних та північних областях України. Якщо подивитися на електоральну карту, то це 16 областей в яких протягом останніх двох загальнонаціональних виборчих кампаній (позачерговивх парламентських виборів 2007 року і президентських 2010 року) перемагав БЮТ. Так от, в цих областях "помаранчевого поясу" буде утворено 121 округ - на здобуття мандатів в яких, в першу чергу, розраховують опозиційні кандидати. Ну і звичайно самовисуванці, які, однак, можуть виявитися політичними "хамелеонами". Тоді як в східних і південних областях (де в 2007 і в 2010 перемагала ПР) налічуватиметься лише 104 одномандатних мажоритарних округи, до перемоги в яких готуються провладні партії.