Громадянська мережа ОПОРА у Львові оголошує студентсько-учнівський конкурс плакатів та відеоматеріалів на тему «Розвінчування виборчих міфів». До участі запрошуються всі, хто навчається в університетах, коледжах, школах чи інших закладах освіти зі всієї України. Вік учасників необмежений.

Метою конкурсу є розвінчування виборчих міфів та руйнування стереотипів, пов’язаних з виборами і голосуванням, через створення візуальних продуктів: роликів, флеш-анімацій, коміксів, плакатів, малюнків. Конкурсанти можуть самостійно запропонувати і спростувати виборчий міф чи стереотип, який побутує у суспільстві, або обрати з-поміж запропонованих організаторами варіантів:

  • «Вибори нічого не вирішують»
  • «Продати свій голос – це виправдано»
  • «Аналіз передвиборчих програм – це марнування часу»
  • «Мій голос не має значення»
  • «Вибори – це нудно»
  • «Партії мають фінансувати олігархи, а не ми з вами»
  • «Відкриті списки – це складно»
  • «Треба забрати право голосу в тих, хто не вміє ним користуватися»
  • «Політика – брудна справа»
  • «Вибори – тільки для пенсіонерів»
  • «Електронне голосування – все вирішить»
  • «Важливо хто рахує, а не як голосують»
  • «Менше спостерігачів на виборах – менше проблем»
  • «Жінкам не місце в політиці»

Конкурс проводиться у двох окремих номінаціях:

  1. Найкраща відео-робота (ролик, флеш-анімація).
  2. Найкраща графічна ілюстрація (плакат, малюнок).

За результатами конкурсу буде визначено переможців в кожній з номінацій. Десять учасників, які запропонують найбільш креативні ідеї, отримають стильні футболки. Найкращі роботи будуть використані для розробки матеріалів соціальної реклами з подальшим поширенням на зовнішніх носіях та в електронних засобах масової інформації. Також переможці у номінаціях отримають заохочувальний приз у вигляді поїздки в Київ з екскурсією у Верховну Раду, зустрічі з народними депутатами та участі в дводенному національному Форумі активних громадян.

Дедлайн – 31 травня 2018 року. Конкурс триватиме з 7 по 31 травня 2018 року. Результати конкурсу будуть оголошені 9 червня 2018 року. Імена переможців буде опубліковано на веб-порталі opora.lviv.ua.

Вимоги до відео:

До участі в конкурсі приймаються відеоролики тривалістю не більше 40 секунд, зняті горизонтально, високої якості (HD або FullHD). Ви можете використовувати телефон, камеру чи фотоапарат. Мова відеороликів – українська.

Вимоги до зображень:

До участі в конкурсі приймаються файли формату JPG або PDF довільного розміру, але у високій роздільній здатності (не менше ніж 1024×768 пікселів).

Для того, щоб взяти участь у конкурсі в номінації «Найкраща відео робота», потрібно:

  • викласти зроблене вами відео чи анімацію на файлообмінник (наприклад www.fex.net) або опублікувати в YouTube (на власному каналі) і надіслати нам посилання, заповнивши аплікаційну форму

Для того, щоб взяти участь у конкурсі в номінації «Найкраща графічна ілюстрація», потрібно:

Учасники конкурсу передають організаторам права на використання своїх творів з некомерційною метою за умови зазначення автора твору. Проектні пропозиції не повинні містити комерційної чи політичної реклами, ненормативної лексики, інформації, яка принижує гідність людини чи групи людей за будь-якою ознакою. Подані на конкурс матеріали не повинні містити чужі тексти чи ідеї дизайну і не бути раніше опублікованими.

Оцінка результатів конкурсу та визначення переможців здійснюватимуться спеціально сформованою Конкурсною комісією, до якої входять представники Громадянської мережі ОПОРА у Львові, Національного демократичного інститут міжнародних відносин, місцеві журналісти та громадські активісти. Перебіг і результати конкурсу висвітлюватимуться на веб-порталі opora.lviv.ua.

Конкурс організовує Громадянська мережа ОПОРА у Львові в рамках діяльності «Майстерні виборчих практик» за підтримки Національного демократичного інституту міжнародних відносин (NDI) і фінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

За уточненнями та детальнішою інформацію просимо звертатися:

тел. 032 254 61 63.