Миколаївська міська вибоча комісія провела жеребкування щодо включення кандидатур до складу районних виборчих комісій та сформувала їх склад. Керівних посад у районних виборчих комісіях не отримали Радикальна партія Ляшка, «Українське об’єднання патріотів України» та «Робітнича партія України».

Перед жеребкуванням за рішенням комісії був виключений з жеребкування представник партії «Громадянська позиція» Іван Симоненко, тому що, як з’ясувала комісія, він зареєстрований у місті Новий Буг Миколаївської області, а відповідно до пункту 1 статті 21 Закону України «Про місцеві вибори», до складу виборчої комісії, що здійснює підготовку та проведення відповідних місцевих виборів, можуть входити громадяни України, які мають право голосу на цих місцевих виборах.

За результатами жеребкування до складу чотирьох районних виборчих комісій у Центральному, Заводському, Ленінському та Корабельному районах міста Миколаєва увійшли представники 12 політичніх партій - «Опозиційний Блок», «БПП-Солідарність», «Народний фронт», ВО «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка, Об’єднання «Самопоміч», «Наш Край», «Відродження», «Робітнича партія України», «Громадянська позиція», «Українське об’єднання патріотів України» та «Союз левих сил».

Потім комісія розподілила керівні посади у сформованих районних виборчих комісіях, зважуючи на досвід членів виборчих комісій. Так, по дві керівні посади у районних виборчих комісіях отримали «Опозиційний Блок», «БПП-Солідарність», «Народний фронт» та Об’єднання «Самопоміч», по одній - ВО «Батьківщина», «Громадянська позиція», «Відродження» та «Союз левих сил».

Таким чином, не отримали керівних посад у районних виборчих комісіях Радикальна партія Ляшка, «Українське об’єднання патріотів України» та «Робітнича партія України».

За повідомленням спостерігача ОПОРИ представник «Робітничої партії України» одразу ж заявив про відмову його політичної сили від керівних посад у районних виборчих комісіях, але запевнив, що працювати вони будуть.

0 14 09 TVK Mykolaiv

Додамо, що до приміщення Миколаївського місквиборчкому, який розташований у будівлі Миколаївської міської ради, досі не проведений Інтернет. Комісія провела своє перше засідання 8 вересня, на засіданні 10 вересня голова Дмитро Жовнерик повідомив, що Інтернет до приміщення міськвиборчкому буде проведений 11 вересня. Але, як голова повідомив 12 вересня, цього зроблено не було. Тепер у комісії чекають на проведення Інтернету у понеділок, 14 вересня.

Також додамо, що Миколаївський міськвиборчком досі не затвердив кошторис.

 
За коментарями звертайтеся: