Ряд обласних та міських рад народних депутатів засудили застосування насильства проти мирних засідань громадян та закликали партії до діалогу.

2 грудня на пленарному засіданні позачергової 19-ї сесії Вінницької обласної ради прийнято звернення щодо суспільно-політичної ситуації в Україні, у якому засудили будь-які насильницькі дії проти мирних зібрань громадян. Депутати звернулись до Президента України вжити всіх заходів по незастосуванню сили проти мирних зібрань громадян та не допустити введення надзвичайного стану, дати оцінку діям Уряду щодо призупинення євроінтеграційного процесу.

Дніпропетровська обласна рада у своєму зверненні до Президента України, Кабінету Міністрів і Верховної Ради зауважила, що вважає обґрунтованими і зваженими дії Президента та Уряду України, «спрямовані на збереження економічної та політичної стабільності у державі». Депутати звертаються до Віктора Януковича вжити всіх законних заходів щодо стабілізації порядку в країні, до громадян керуватись у своїх діях принципами законності, толерантності, громадянської свідомості та не піддаватися на провокації.

Київська обласна рада засудила ескалацію свавілля та насильства під час проведення мирних акцій протесту в Києві, закликала керівників підприємств, установ, організацій, їх трудових колективів та всіх мешканців області забезпечити функціонування інфраструктури Київщини та «підтримати український народ стосовно продовження процесу євроінтеграції».

У зверненні депутатів Кіровоградської обласної ради до Президента України, центральних органів влади, політичних сил та громадськості категорично засуджено будь-які насильницькі дії усіма сторонами конфлікту. Облрада апелює до центральних органів влади — «вжити всіх передбачених чинним законодавством України заходів, спрямованих на захист конституційного ладу в країні», до правоохоронних органів — «забезпечити належну охорону громадського правопорядку та недопущення конфліктів і протистояння у суспільстві», до представників усіх політичних сил та громадськості — «не допустити проявів радикалізму та утриматися від провокацій».

Полтавська обласна рада у своїй заяві засудила «застосування сили в будь-яких формах та провокаційні дії, що несуть загрозу життю і здоров'ю людей». Депутати наголосили, що кожен громадянин має конституційне право на вільне волевиявлення та мирні зібрання. «Усі обставини прикрих подій, що відбулися в Києві, мають бути ретельно розслідувані, винні повинні бути покарані. Жорстокість проти мирних громадян – ганебне явище, воно ніколи на має повторитися в Україні», - зазначається у заяві. Депутати закликали до необхідності зберігання національної єдності, консолідації та порозуміння.

Збори депутатів обласної ради, районних, міських, селищних, сільських рад Запорізької області прийняли резолюцію, у якій засудили «протиправні дії, котрі сьогодні відбуваються у м. Київ та в м. Запоріжжя, що спрямовані на дестабілізацію роботи органів державної влади». Як переконані депутати, це призведе до вкрай негативних наслідків в економіці та соціальному житті країни. Вони вимагають від Уряду «жорстких та рішучих дій, спрямованих на розблокування роботи органів державної влади, забезпечення життєдіяльності країни та збереження стабільної роботи усіх гілок влади», а також підтримують ідею створення на державному рівні робочої групи, котра має розробити «дорожню карту по виходу країни з політичної кризи».

Харківська обласна рада на засіданні позачергової сесії прийняла заяву, у якій оголосила, що поділяє «прагнення наших співгромадян досягти гідного Україні рівня благополуччя, демократії й поваги до законів, але без розриву економічних зв’язків із Російською Федерацією, країнами Митного Союзу, іншими партнерами, від взаємодії з якими залежить сталий економічний розвиток України і добробут її громадян». Депутати заявили, що всі обставини «тривожних подій, що відбулися в столиці» мають бути ретельно перевірені правоохоронними органами. Вони закликали усі політичні партії та громадські організації «об’єднатися навколо національних інтересів, не розбурхувати суспільство і не нагнітати напругу в трудових колективах і навчальних закладах, дотримуватися законності та порядку, не допустити блокування державних установ і підприємств, які забезпечують життєдіяльність області».

Херсонська обласна рада прийняла заяву, у якій зауважено, що «збій роботи Уряду, навіть на кілька годин, може призвести до повного колапсу в економічній, фінансовій і банківській сферах». Рада закликала не допустити блокування державних установ і підприємств, які забезпечують життєдіяльність області.

Черкаська обласна рада у зверненні до Президента України та жителів Черкаської області засудила «дії, які спричинили дисбаланс у суспільстві» та підтримала курс Президента на євроінтеграцію. Депутати запропонували провести круглий стіл представників всіх політичних партій, громадських об’єднань з метою налагодження конструктивного діалогу навколо питання євроінтеграції України.

Ужгородська міська рада на позачерговій сесії 2 грудня закликала президента Віктора Януковича відправити Кабмін у відставку: «Звертаємося до Президента Віктора Януковича з вимогою негайно відправити у відставку міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та Уряд Прем’єр-міністра України Миколи Азарова».

Сесія Чернівецької міськради прийняла звернення з вимогою добровільної відставки Уряду, Президента та звернулися до Генеральної Прокуратури України покарати винних у побитті Майдану.