Починаючи з листопада минулого року, українці постійно отримують незрозумілі рахунки за газ. Більшість облгаззбутів (які входять до групи РГК Дмитра Фірташа) надсилають своїм споживачам рахунки з коефіцієнтами у зв’язку із "приведенням об’єму газу до стандартних умов".

Очевидно, що кожного споживача хвилює природне питання - чи потрібно сплачувати додаткові нарахування, які вже за 10 місяців сягнули подекуди кількох тисяч гривень? Адже ці коефіцієнти явно незаконні, витрати на приведення до стандартних умов вже закладено до тарифів на розподіл природного газу для населення. До того ж Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) та урядовці неодноразово запевняли, що ситуація буде врегульована, а справедливість відновлена. Проте рахунки далі приходять з коефіцієнтами, а на суму заборгованості нараховуються штрафні санкції, облгази погрожують відключеннями, а незабаром розпочнеться опалювальний сезон. 

На жаль, на сьогодні споживач став заручником ситуації, адже НКРЕКП "загрузла" у судових суперечках з облгазами. І до вирішення питання розбіжностей у частині визначення об’єму розподіленого та спожитого природного газу у судовому порядку його величина встановлюється відповідно до даних облгазу. 

На початку року завдяки найактивнішим споживачам природного газу ситуацію з "температурними коефіцієнтами" не було замовчано. Люди масово зверталися зі скаргами до НКРЕКПДержспоживслужби, претензіями до облгазу та облгаззбутузаявою до прокуратурипозовом до суду. Завдяки масштабному суспільному протесту були організовані перевірки облгазів Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Держспоживслужбою, Антимонопольним комітетом, прокуратурою, за результатами перевірки накладені штрафи та навіть відкрито судове провадження.

В ході цих перевірок НКРЕКП виявила порушення щодо застосування коефіцієнтів приведення до стандартних умов в кожному з облгазів групи РГК, тож за їх результатами НКРЕКП призначила цим облгазам відповідні штрафи, а також зобов’язала їх скасувати додаткові неправомірні нарахування.

На жаль, під час перевірок і винесення припису облгазам щодо скасування нарахувань, НКРЕКП допустила формальні порушення. Вони ж і стали для облгазів приводом для успішного оскарження в судовому порядку законності постанов регулятора. То що ж це були за помилки, в результаті яких споживачі повинні сплачувати подвійні нарахування за приведення газу до стандартних умов? 

Однією з таких "помилок" НКРЕКП, яка надала облгазам можливість успішно оскаржувати приписи, вважається порушення комісією складення акту перевірки не за "уніфікованою" формою. Тобто, акт перевірки НКРЕКП не відповідає умовам діючого законодавства. При цьому, ситуація з застосуванням НКРЕКП неуніфікованої (на думку облгазів) форми є досить неоднозначною, що викликало чергову хвилю судових позовів, але вже зі сторони держрегулятора.  

Так, 4 червня Експертна-апеляційна рада з питань ліцензування при Державній регуляторній службі України задовольнила апеляції облгазів через порушення НКРЕКП вимоги Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності". Аргумент: при проведенні перевірок посадові особи органів державного нагляду (контролю) зобов’язані використовувати виключно уніфіковані форми актів, чого НКРЕКП, нібито, не зробило. Ці погоджені Державною регуляторною службою (ДРС) апеляції, облгази надали судам, як додаткове свідчення незаконності прийняття НКРЕКП постанов про штрафи та усунення порушень облгазами. В свою чергу НКРЕКП також оскаржує погоджені ДРС апеляції облгазів у судовому порядку. 

Тим часом, 13 червня Конституційний суд України своїм рішенням визнав неконституційним окремі норми ЗУ "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг". Мова йшла саме про статус регулятора.

19 червня на сайті ДРС з’явилась інформація: "ДРС наполягає на дотриманні законних процедур усіма органами державної влади при проведенні перевірок". ДРС зазначила, що, направляючи погодження щодо проведення таких перевірок, завжди наполягає використовувати органом ліцензування виключно уніфікованих форм актів (в даній публікації ДРС згадує НКРЕКП).

При цьому, в опублікованій 28 грудня 2018 року на сайті ДРС позиції - не допускати до проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю) у випадку відсутності затверджених уніфікованих форм актів, що складаються за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю), НКРЕКП, як незалежний, регулятор жодним словом не було згадано.

У той же час НКРЕКП вважає (судячи з обґрунтувань, наведених у рішеннях судів), що виконує всі вимоги законодавства щодо застосування уніфікованих форм актів. Для проведення перевірок НКРЕКП використовує Порядок контролю за дотриманням ліцензіатами, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, законодавства у відповідних сферах та ліцензійних умов, затверджений постановою НКРЕКП від 14 червня 2018 року №428, який містить також і форму акту перевірки.

При цьому, НКРЕКП не оприлюднювала жодних публічних заяв щодо своєї позиції стосовно використання при перевірках саме уніфікованої форми акту, що дуже занепокоює. 

Крім того, 9 липня НКРЕКП оприлюднює проект змін до постанови 428. В обґрунтуванні змін регулятор зазначає, що, при здійсненні заходів державного контролю, НКРЕКП застосовує виключно форму акта перевірки, яка є уніфікованою формою. У преамбулі оприлюдненого проекту з’являється вже посилання на виконання норм постанови уряду щодо застосування уніфікованої форми акта, при цьому форма акта перевірки залишається незмінною. Чи достатньо буде цього для того, щоб облгази, ДРС та суд стали після змін вважати ту ж саму форму акта перевірки уніфікованою, поки що незрозуміло. 

6 серпня 2019 року НКРЕКП погодила чергову хвилю перевірок облгазів на предмет приведення до стандартних умов показів лічильників побутових споживачів. Варто зазначити, що у своїх обґрунтуваннях НКРЕКП зауважила, що отримала погодження від ДРС на проведення даного позапланового заходу листом від 14  травня 2019 року № 3185/0/20-19. При цьому, у вільному доступі даного листа немає, так само як і протоколу (або витягу з протоколу) Експертно-апеляційної ради з питань ліцензування при ДРС, або хоча б порядку денного засідання Експертно-апеляційної ради, з якого можна було б зробити висновки, що це питання розглядалось після 8 лютого та 4 березня. Тож у пересічного громадянина залишається питання щодо "форми" погодження ДРС нової хвилі перевірок, а також питання, чи не з’явиться у облгазів нового приводу для оскарження цих перевірок.

Враховуючи, що форма акта НКРЕКП залишилась незмінною, та, навіть, зміни до постанови №428 зі зміненою преамбулою ще не прийнято (та навряд чи буде прийнято протягом наступних двох тижнів, враховуючи необхідності дотримання усіх встановлених НКРЕКП процедур прийняття регуляторного акта), нова хвиля перевірок НКРЕКП може бути проведена з використанням тієї ж самої форми акта, і, відповідно, результати перевірок так само можуть бути оскаржені облгазами. Тому НКРЕКП має попередньо (до проведення перевірок) узгодити з ДРС таке на даний час слизьке питання використання уніфікованих форм актів для уникнення можливості їх оскарження облгазами. 

Залишається сподіватися, що цього разу НКРЕП проведе перевірки та оформить їх результати належним чином і не надасть облгазам можливості скасувати приписи у судовому порядку. 

НКРЕКП має прийняти всі можливі заходи, аби захистити побутового споживача і реалізувати свій девіз "Регулятор - на захисті інтересів споживача!".

Джерело: ЛігаБізнес