За допомогою ОПОРИ заступник голови Рівненської облдержадміністрації Анатолій Юхименко виявив, що проти нього в інтернеті готується політична провокація. Про це потенційний кандидат у народні депутати повідомив на своєму блозі.Анатолій Юхименко

"Нещодавно я дізнався про те, що від мого імені заведено декілька сторінок у різних соціальних мережах, чим я був відверто здивований. До жодної з них я ніякого відношення не маю, особисто не реєструвався і ніхто від мого імені цього не робив. Єдиною офіційною персональною сторінкою є даний блог. Запрошую всіх до спілкування та обговорення на ньому актуальних проблем. А будь-які «реєстрації» у соціальних мережах, прошу Вас, сприймати як політичну провокацію та «недобросовісний» піар моїх опонентів."

Нагадаємо, що в рамках довготермінового спостереження за парламентськими виборами 2012 року, ОПОРА дослідила активність потенційних кандидатів у соціальних мережах. Виявилося, що на Facebook зареєстровано дві сторінки заступника голови РОДА Анатолія Юхименка. На них ведеться активна передвиборча агітація за Партію регіонів.

На одній з сторінок, де рекламується Партія регіонів та діяльність Рівненської облдержадміністрації, посадовець підписаний як Анатолій Юхименко. На другій сторінці знаходиться профіль Anatoliy Yukhimenko. Сюди заступник голови РОДА додав фото з логотипом Партії регіонів, декілька публікацій на тему прийняття закону про мови та новини про діяльність Президента України. Є на сторінках посадовця і матеріал із заголовком «Партнери партії регіонів у Європі теж заговорили про санкції», який виділяється на фоні решти постів.

За коментарями звертайтесь:
Анатолій Бондарчук
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Рівненській області
096 918 74 08
 
Довідка
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.