Олександрійська міська виборча комісія Кіровоградської області відмовила в реєстрації першому претендентові на посаду олександрійського міського голови, самовисуванцю Станіславу Гришку. Відповідне рішення комісія прийняла на своєму засіданні 24 вересня. За відмову у реєстрації комісія проголосувала одноголосно.

news 25.09.2015 Kirov Oleksandria Vidmova Mera

Підставою для відмови у реєстрації кандидата на посаду міського голови стала відсутність у заяві Станіслава Гришка згоди на оприлюднення його біографії. Відповідно до Закону України «Про місцеві вибори» разом з іншими необхідними документами, кандидат має подати до реєстрації згоду на оприлюднення біографічних даних у зв’язку з участю у місцевих виборах (пункт 5 частини першої статті 40).

Голова виборчої комісії Олександр Івань пояснив, що Станіслав Гришко звертався до членів комісії за консультацією щодо того, як правильно оформити документи. І хоча виборча комісія не зобов’язана допомагати майбутнім кандидатам оформляти документи, Станіславу Гришку все ж таки дали зразок заяви. Тому члени комісії здивувалися, коли отримали неправильно оформлену заяву.

За словами Олександра Іваня, незрозуміло, чим керувався Станіслав Гришко. Можливо, хотів пропіаритись за рахунок виборчої комісії, щоб загострити увагу на тому, що його безпідставно не реєструвати. Тим не менш, наголосив голова, Станіслав Гришко після відмови не втрачає права виправити помилки і повторно подати документи для реєстрації.

Станіслав Гришко є членом виконавчого комітету Олександрійської міської ради та депутатом Кіровоградської обласної ради. Раніше керував одним із найбільших промислових підприємств міста (НВО «Етал») та деякий час працював заступником міського голови.

Наразі це перший і поки що єдиний претендент на посаду міського голови Олександрії, який офіційно подав документи до виборчої комісії. Про свої наміри балотуватися також заявляли нинішній міський голова Степан Цапюк, Андрій Коломійцев (БПП «Солідарність») та Володимир Дожджаник («Сила людей»). 

За коментарями звертайтесь:
Патруль Євгеній - координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській обл.
+380994263118
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.