13 листопада 2015 р. Київський апеляційний адміністративний суд за апеляційною  скаргою кандидата в депутати Черкаської обласної ради, включеного до виборчого списку місцевої організації партії «Опозиційний блок», скасував низку постанов обласної виборчої комісії щодо встановлення результатів голосування у багатомандатному виборчому окрузі з виборів Черкаської обласної ради.

Відповідно до рішення суду було скасовано рішення Черкаського окружного адміністративного суду, яким було відмовлено у задоволенні позивних вимог у повному обсязі та визнані протиправними і  скасовано п’ять постанов Черкаської обласної виборчої комісії:(а) постанова від 04.11.2015 про офіційне оприлюднення результатів виборів депутатів Черкаської  обласної ради; (б) постанова від 05.11.2015 про внесення змін до результатів виборів депутатів Черкаської обласної ради у багатомандатному виборчому окрузі; (в) постанова від 05.11.2015 про затвердження виборчих списків місцевих організацій політичних партій, сформованих за результатами чергових виборів депутатів Черкаської обласної ради у новій редакції; (г) постанова від 05.11.2015 про офіційне оприлюднення результатів виборів депутатів Черкаської обласної ради; (д) постанова від 06.05.2015 про підсумки голосування та результати виборів депутатів Черкаської обласної ради у багатомандатному виборчому окрузі.

Результативна частина рішення Київського апеляційного адміністративного суду зобов’язує Черкаську обласну виборчу комісію встановити результати виборів депутатів обласної ради шляхом нового підрахунку на підставі протоколів про підсумки голосування у відповідному територіальному виборчому окрузі в порядку частини першої статті 86 Закону України «Про місцеві вибори». Частиною першою статті 86 Закону регулюється порядок встановлення результатів виборів у багатомандатному виборчому окрузі на підставі протоколів про підсумки голосування в межах окремих  територіальних виборчих округів.

У результативній частині рішення суду мова жодним чином не йде про повторний підрахунок голосів на виборчих дільницях чи нове встановлення підсумків голосування в межах окремих територіальних виборчих округів. Суд зобов’язує обласну територіальну виборчу комісію на основі вже складених міськими (міст обласного значення) та районними ТВК протоколів про підсумки голосування у виборчих округах встановити результати виборів депутатів Черкаської обласної ради.  При цьому скасовуються попередні рішення ТВК про встановлення результатів виборів.

У своєму рішенні Київський апеляційний адміністративний суд керувався тим, що обидва протоколи (один з них - уточнений) про результати виборів депутатів Черкаської обласної ради, які були складені 04.11.2015-05.11.2015,  мають значні розбіжності у кількості голосів виборців, відданих за місцеві організації партій. При цьому суд звертає увагу на те, що підставою для виготовлення уточненого протоколу про результати голосування в багатомандатному окрузі стала не арифметична  помилка, а спірним виявилася власне кількість голосів виборців, відданих за місцеві організації партій.

Нагадаємо, що 4 і 5 листопада обласна ТВК склала різні протоколи із суттєво  відмінними результатами голосування на виборах депутатів обласної ради. При цьому є серйозні підстави вважати, що протокол ТВК від 04.11.2015 реально не відображав дані протоколів міських і районних ТВК про підсумки голосування у виборчих округах.  На наступний день  обласна виборча комісія на вимогу місцевих організацій політичних партій склала уточнений протокол про результати виборів із зовсім іншою кількістю голосів, відданих за відповідних суб’єктів виборчого процесу. Київський апеляційний адміністративний суд звернув увагу на те, що законодавство не передбачає повноваження обласної виборчої комісії щодо перегляду своїх рішень про результати голосування, що відбулося на практиці 05.11.2015. Таким чином рішення суду першої інстанції не могло бути залишене без змін через виявлені в ньому невірні застосування норм матеріального права.

Колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду прийшла до висновку, що фактичні обставини є підставою для перевірки обох протоколів про результати голосування (від 4 і 5 листопада 2015 р.) із метою встановлення дійного волевиявлення виборців. 

Рішення суду зводиться до того, що усі рішення Черкаської обласної виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів до обласної ради є похідними від неправомірних дій, а тому підлягають скасуванню із формальних причин. За правовою позицією суду скасування постанов Черкаської обласної виборчої комісії створює необхідність встановлення результатів голосування в багатомандатному виборчому окрузі  на підставі протоколів про підсумки голосування у виборчих округах у порядку, встановленому статтею 86 Закону України «Про місцеві вибори».

ОПОРА відзначає, що рішення Київського апеляційного адміністративного суду створює можливості для легітимного встановлення результатів голосування на виборах Черкаської обласної ради на підставі протоколів про підсумки голосування, складених міськими та районними ТВК.  Обласна ТВК зобов’язана терміново виконати рішення суду, яке не підлягає оскарженню,  і забезпечити законне обрання обласної ради.

При цьому правоохоронні органи мають продовжити активне розслідування діянь осіб, які призвели до незаконного встановлення результатів виборів депутатів Черкаської обласної ради. Відповідно до ч. 3 статті 158 включення до протоколу встановлення результатів виборів завідомо недостовірних відомостей караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

_______________________________________________________________________________

[1]http://lb.ua/news/2015/11/09/320453_zlochin_znachit_kara.html?utm_source=local&utm_medium=cpm&utm_campaign=lenta

Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.