У Борисполі (центр 98 ВО) кандидат від «Народного фронту» Володимир Борисенко відвідав День вчителя. Подія відбувалась у приміщенні Бориспільської міської ради. На заході був присутній мер – Анатолій Соловйович Федорчук. Біля входу роздавали агітацію, інформує спостерігач ОПОРИ.

Громадянська мережа ОПОРА констатує, що кандидат Борисенко був поінформований про недопустимість агітації в приміщенні міської ради – на цьому його вже спіймали у Яготині, коли він приніс власну поліграфію місцевому меру. Про те, що факт зафіксований і є порушенням, ОПОРА повідомила уповноважену особу кандидата – Вікторію Шевц.

Але вже 2 жовтня Борисенко повторно порушує законодавство – агітує на заході, організованому місцевою владою, і поширює передвиборчу поліграфію у приміщенні міської ради.

02.10 Borysenko 98 1 02.10 Borysenko 98 2

Частина 3 статті 74 ЗУ «Про вибори народних депутатів» інформує:

«Забороняється використання приміщень органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, для проведення передвиборчої агітації за рахунок коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі».

Частина 4 цієї ж статті інформує:

«Забороняється проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборчих агітаційних матеріалів, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, у яких розміщено матеріали передвиборчої агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії-суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, державними чи комунальними підприємствами, закладами, установами, організаціями».

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook:https://www.facebook.com/cn.opora