18 вересня у навчальному корпусі Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського відбулася зустріч політика Тараса Стецьківа (член Політичної партії «Громадянська позиція», включений до виборчого списку під № 7) зі студентами історичного факультету та викладачами. Зустріч почалася о 12-й годині, проте заступник директора Інституту історії, етнології і права ВДПУ з виховної роботи Віталій Тучинський сказав, що це було після пар і Тарас Стецьків приїхав до студентів та викладачів як історик та народний депутат 6-го скликання. Хто організовував зустріч, Віталій Тучинський не знає, каже, що на ім’я директора надійшов лист з проханням провести зустріч, на яку «прийшли всі бажаючі викладачі та студенти».

vinnitsa stetskiv

 

Перед початком зустрічі в педуніверситеті представнику ОПОРИ повідомили у Вінницькому обласному штабі партії «Громадянська позиція» (Анатолій Гриценко), що не знають про плани Тараса Стецьківа, зокрема, чи він матиме зустріч у ВУЗі, оскільки у них немає його програми відвідування Вінниці.

Під час заходу Тарас Стецьків розповів студентам і викладачам про позицію партії щодо ситуації на Сході України та про те, що «жодного місця партія в списку не продала». На запитання про фінансування партії «Громадянська позиція» Стецьків відповів, що партія не брала грошей від жодного олігарха, хоча, за його словами, «були випадки, коли пропонувалося і 3, і 5 мільйонів доларів».

«Був сюжет на каналі 1+1, що крім партії Ляшка, Льовочкін фінансує ще «УДАР» і «Громадянську позицію». Коломойський звертався до «Громадянської позиції», що він готовий профінансувати партію, аби ми включили до списку деяких людей. Гриценко відмовився вести переговори щодо цього - Коломойський відомстив. Це є неправда», - відповів, зокрема, Тарас Стецьків на запитання щодо фінансування «Громадянської позиції» Сергієм Льовочкіним.

Як відомо, агітація у навчальних закладах заборонена законом «Про вибори народних депутатів України» (ч.4 ст.74): «Забороняється проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, у яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії - суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, державними чи комунальними підприємствами, закладами, установами, організаціями».

2 vinnitsa stetskiv peduniver

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.