У Кіровоградській області спостерігачами ОПОРИ зафіксовано прояви незаконної агітації проти кандидата у народні депутати Олеся Довгого.

13-14 вересня в селах Олександрівського району Кіровоградської області (округ № 102) невідомі роздавали газету «Пенсіонер», спецвипуск № 1. Цю ж газету масово розкладали у під’їздах багатоповерхових будинків у місті Світловодськ (той же округ). 

В газеті розміщена розлога стаття «Довге» прокляття Києва... тепер на Кіровоградщині», яка проілюстрована зображеннями політика Олеся Довгого з карикатурними підписами. В матеріалах газети стверджується про намір кандидата підкуповувати виборців, перераховуються негативні факти з минулого кандидата та «принцип брехати, брехати і ще раз брехати». Підписані матеріали «актив київської організації партії УДАР» Віталія Кличка». Тираж, зазначений у виданні - 1 000 екземплярів.

О. Довгий, 1980 року народження, із м. Київ. У 2006 році став депутатом Київської міської ради від Блоку Леоніда Черновецького, секретар Київради. У 2008 році очолює Київську міську раду. 2011 рік – О. Довгий іде у відставку за власним бажанням. На виборах до Верховної ради 2014 О. Довгий є кандидатом-самовисуванцем по ВО № 102.

img077

img076

img079

img082

 За коментарями звертатись:
Патруль Євгеній
Координатор ОПОРИ у Кіровоградській області
+38 099 426 31 18, http://oporakr.org/
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.