Учора по Вінниці було розповсюджено чорний піар проти кандидата на пост Президента України Юлії Тимошенко. Деякі вінницькі електронні ЗМІ, використовуючи неупереджену інформацію Громадянської Мережі ОПОРА,  оприлюднили думку нібито замовником акції чорного піару є штаб іншого кандидата – Петра Порошенка.

Представництво Громадянської Мережі ОПОРА у Вінницькій області заявляє, що не володіє жодною інформацією про замовників та розповсюджувачів листівок прти Юлії Тимошенко, окрім вихідних даних, вказаних на самій листівці (radikals.in).

Громадянська мережа ОПОРА закликає кандидатів на пост Президента голови не порушувати закон, а вести чесну боротьбу, а також застосовувати виключно конкурентні методи боротьби протягом виборчого процесу та утриматись від чорного піару проти конкурентів.

Також Громадянська Мережа ОПОРА закликає всіх субєктів виборчого процесу не використовувати у брудних технологіях неупереджене спостереження ОПОРИ.

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.