Ефір 10.09.2013 на "5 каналі"

Ведучий:
Пане Олійник, вибори були частково чесними. Принаймі на 5 округах вони були зовсім нечесними, камери цьому ніяким чином не завадили, і країна втратила майже мільярд гривень.
Володимир Олійник, народний депутат, Партія регіонів:
На мою думку, навряд чи в компетенції Рахункової палати робити висновки щодо ефективності. Питання йде про ефективність використання коштів, відповідних процедур і т.д. Пам'ятаєте, який галас був щодо того, що будуть каруселі, непрозорість процедури?.. Відеокамери вплинули на те, що каруселів ми не бачили, в крайньому випадку їх можна було зафіксувати...
Ольга Айвазовська, координатор виборчих та політичних програм Громадянської мережі ОПОРА:
Будь-яка інвестиція має конвертуватися в якийсь результат. Ми не можемо через камери побачити ані підвіз виборців, ані каруселі, ані подібні речі. Тому що один виборець зайшов і один раз вийшов - і все на тому. Підвіз відбувається за межами виборчої дільниці. Ми не говоримо про інше. Про те, що відеозаписи не знаходяться в Центральній виборчій комісії. І потрібні ще гроші, щоб їх витребувати звідти, і це ще мільйони гривень, тому що вони знаходяться у компанії, яка безпосередньо забезпечувала сигнал. Чому записи не були використані в судах? Друге. Про що ми говорили раніше - потрібно одразу надати статус належного доказу цим камерам і забезпечити належний канал передачі даних тощо. І третя річ. Навіть члени ЦВК казали, що камери працювали не скрізь. І знову ж таки, наскільки служба, яка забезпечувала технічну підтримку, оприлюднила цю інформацію? Віддала кошти, які взяла за 100% роботи, а 100% роботи не виконала? Тому можемо сказати, що камери - це приклад "фасадної" демократії.