18 жовтня в Миколаєві невідомі знову зіпсували агітаційні білборди Олександра Жолобецького, кандидата в депутати Верховної Ради України по округу № 129, на проспекті Героїв Сталінграду в Миколі.

У штабі Олександра Жолобецького просять правоохоронні органи звернути увагу на дані факти дрібного хуліганства.

Також в штабі висловили думку, що після зняття двох ключових кандидатів від партії «УДАР» і об'єднаної опозиції «Батьківщина» по округу 129 на користь Олександра Жолобецького, шанси виграти вибори є тільки у двох кандидатів: кандидата від влади Миколи Жука і  самовисуванця Олександра Жолобецького.

Варто відзначити, що в середу кандидат в народні депутати по 129 виборчому округу від політичної сили  «УДАР» Сергій Ольховський зняв свою кандидатуру в підтримку самовисуванця Олександра Жолобецького. Раніше кандидат від ОО Вадим Подберезняк також знявся в підтримку Жолобецького.

В штабі припускають, що тепер прямий конкурент на окрузі від партії влади може почати нервувати, боятися програти і може давати команди закидувати агітаційну рекламу Жолобецького фарбою.

- Ми припускаємо, що кандидат в депутати від влади по округу 129 почав хвилюватися після виходу з передвиборчої гонки двох сильних конкурентів опозиційних сил на користь Олександра Жолобецького. В штабі цього провладного кандидата не придумали нічого більш розумного, ніж псувати фарбою агітаційні білборди найбільш вірогідного переможця виборів, -  прокоментували ситуацію в штабі Олександра Жолобецького.

Пошкоджений білборд

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна
координатор в Миколаївській області
097219 00 66, 095 087 17 85, [email protected]

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.