Дев’ятого вересня у Здолбунові відбулись урочисті заходи з нагоди святкування Дня міста. Кандидати у народні депутати та штаби політичних партій використали це дійство для проведення агітації серед мешканців районного центру.

Святкування розпочалося з привітального слова міського голови Ігоря Ольшевського. Мер використав виділений для нього час, щоб подякувати мажоритарному кандидатові по 154 виборчому округу Данилу Корилкевичу за допомогу місту. Пан Корилкевич є головою Дубенської РДА та меценатом благодійного фонду «Любіть Україну», логотип якого розмістили на сцені. За запрошенням кандидата, на святі виступив дитячий духовий оркестр «Смига». Усі учасники оркестру були одягнуті у кашкети з символікою благодійного фонду та ім’ям кандидата. Таким чином, можна говорити про те, що неповнолітніх залучили до процесу агітації, що забороняється законодавством.

Здолбунів

Крім голови Дубенської РДА на святі були присутні й інші кандидати в народні депутати. Для того щоб представити мешканцям району мажоритарного кандидата від Об’єднаної опозиції Валентина Королюка до Здолбунова приїхали діючі нардепи Юрій Прокопчук та Андрій Павловський. Вони закликали здолбунівчан голосувати за єдиного кандидата від опозиції, а також передали вітання з нагоди дня міста від Юлії Тимошенко.

Активними були й штаби політичних партій, які вивели на площу своїх активістів. По два боки від сцени стояли прапороносці Партії регіонів. Спостерігачі ОПОРИ виявили серед них неповнолітніх. Діти були одягнуті у одяг з партійною символікою та тримали прапори Партії регіонів. Зазначимо, що згідно Закону «Про вибори народних депутатів України» агітувати за кандидата чи партію можуть лише повнолітні особи, які мають право голосу.

Рівненська область