По ВО №64 (Коростень) партія «Народний фронт» зняла кандидата у депутати Андрія Озерчука, а по ВО №66 (Малин) партія  «Блок Петра Порошенка» зняла Михайла Пухтаєвича, щоб не допустити перемоги на виборах колишніх представників Партії регіонів.

Така інформація з’явилась на офіційному  сайті «Народного фронту» та Блок Петра Порошенка.

На сайті «Народного Фронту» зазначено: «округ №64 – знято Андрія Озерчука, для того щоб не пройшов регіонал Володимир Пехов».

Сам Андрій Озерчук каже, що такі зміни з ним  не погоджували: «Народний фронт» зняв не погодивши зі мною. Громадськість 64 виборчого округу возмущена цим рішенням. А на сайті Народного Фронту була заява, що знято Озерчука на користь демократичного кандидата. Я не рахую Арешонкова демократичним кандидатом. Зібрався штаб, мене запросила громада і можливий зрив виборів».

Руслан Годований, перший заступник керівника виборчого штабу «Народного фронту» в Житомирській області каже: «Озерчука було знято рішенням з’їзду партії  «Народний Фронт. Ми його повідомляли і переконували, але він не до кінця згодний. Але це амбіції.  Ми вважаємо, що перемога над Пеховим та Журавським має бути першочерговою ніж амбіції. Влада має чиститись. І Блок Петра Порошенка пішов нам на зустріч, теж зняли свого кандидата».

В штабі партії «Блок Петра Порошенка» в Житомирській області інформацію про зняття кандидата Михайла Пухтаєвича не коментують. Посилаються на офіційний сайт партії, але інформацію не підтверджують і не спростовують.

Варто зазначити, що на сайті «Народного Фронту» наведено коментар кандидата у народні депутати Мустафи Найєма: «Блок Петра Порошенка зняв двох  кандидатів, аби не пройшов Віталій Журавський, проти нього буде кандидат від «Народного фронту» Дзюбик Павло і буде знято Олександра Давтяна,  щоб не пройшов Володимир Скоробагач, на користь кандидата від «Народного фронту».

В свою чергу Віталій Журавський зазначає: «Це їх право, ми не порушуємо права інших політичних сил».

Від Блоку Петра Порошенка по Коростенському округу балотується перший заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Арешонков.

Прес-служба Володимира Пехова висловила свій коментар стосовно таких змін: «Інформація про зняттякандидата в народні депутати Андрія Озерчукау виборчому окрузі № 64 не стала для нас несподіванкою.Загальновідомо, що рейтинг Андрія Озерчука серед виборців і так був невисоким. Не виключаємо, що зняли цього кандидата у тому числі через ведення ним брудної, наклепницької та агресивної кампанії.Інший кандидат в народні депутати Володимир Арешонков був членом партії Віктора Медведчука (СДПУ(о)), якого всі демократичні сили ще з часів президентства Леоніда Кучми звинувачували у відстоюванні московських інтересів».

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)