Виборці, які покинули Крим у зв’язку з окупацією і опинилися на Херсонщині, мають  у повній мірі скористатися своїм правом на волевиявлення під час Президентських виборів 25 травня,  на цьому наголосив голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Одарченко.

За його словами, зараз переселилися з півострова в нашу область біля 500 кримчан, їхньою фіксацією, розміщенням, здебільшого у гуртожитках, забезпеченням соціальної допомоги займаються працівники спеціально створених пунктів, про це йдеться у публікації на офіційному сайті Херсонської Ода.

Юрій Одарченко розповів, що наразі триває співпраця з Центральною виборчою комісією щодо організації виборів для цієї категорії громадян: на базі пунктів прийому переселенців будуть створені виборчі дільниці. Встановлені спеціальні платки поблизу кордону, в яких можуть бути організовані місця для голосування, для тих жителів Криму, що захочуть приїхати і проголосувати на материковій частині України.

Зараз в ЦВК розробляється методика внесення цих громадян до виборчих списків та перевірка їх внесення до Державного реєстру виборців. Ця методика буде розроблена буквально днями, запевнив губернатор Херсонщини.

       

Детальніше: Олександр Мошнягул, координатор кампанії спостереження за виборами Президента України 2014 в Херсонській області– 0503966752, ks.opora.2014@gmail.com

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.