У вівторок, 5 березня, об 11.00 представники Громадянської мережі ОПОРА у Запорізькій області зустрінуться із журналістами та представниками громадськості, щоб  обговорити особливості президентської виборчої кампанії у лютому. Прес-конференція відбудеться у приміщенні коворкінгу «Спільно HUB» (пр. Соборний, 142, Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека, 4-й поверх).

Під час заходу учасники розкажуть про активність кандидатів на посаду Президента Україну, можливі ознаки порушень в роботі їхніх представників та особливості агітаційних матеріалів. Експерти також розкажуть про процедуру тимчасової зміни місця голосування та скільки виборців уже скористалися нею. А представники ОПОРИ підсумують інформацію про склад окружних виборчих комісій та їхні перші засідання.

Спікери:

  • Координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Запорізькій області;
  • Громадський омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Запорізькій області;
  • Начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців Запорізької обласної державної адміністрації Сергій Масюков;
  • Радниця з питань ВПО у Запорізькій області, Програма Радників Анастасія Перепелиця;
  • Представник Національної поліції в Запорізькій області.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.