26 серпня об 11:00 у Інформаційно-освітньому просторі INFOHUB (м. Рівне, вул. Словацького, 3А) відбудеться презентація результатів моніторингу архітектурної доступності виборчих дільниць у Рівненській області.

Під час заходу представники Громадянської мережі ОПОРА розкажуть про:

  • комплексний інструмент моніторингу архітектурної доступності виборчих дільниць, який охоплює 15 різноманітних індикаторів та розроблений організацією спільно з Центральною виборчою комісією та іншими партнерами;
  • результати моніторингу 23 виборчих дільниць, які розташовані у м. Рівному та різних районах Рівненської області, на предмет наявності бар’єрів для доступу;
  • напрацьовані рекомендації щодо подальших дій, які мають здійснити органи державної влади та місцевого самоврядування задля посилення доступності виборчих дільниць та забезпечення виборчих прав громадян. 

Спікери заходу:

  • громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Рівненській області;
  • координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Рівненській області;
  • Петро Поліщук, керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області, член комітетів забезпечення доступності для МГН при Рівненській обласній державній адміністрації та Рівненському міському виконавчому комітеті, позаштатний радник Рівненського міського голови, бібліотекар та тренер-консультант інтернет-центру «Окуляр» Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

До участі у заході запрошуються представники правозахисного середовища, органів державної влади та місцевого самоврядування, територіальних виборчих комісій, а також громадських організацій, які здійснюють моніторинг виборчого процесу.

Формат заходу передбачає, що презентація відбуватиметься також в режимі онлайн-трансляції на сторінці Громадянська мережа ОПОРА/Рівне та згодом буде оприлюднена на сторінці Громадські омбудсмени із захисту виборчих прав у Facebook.

Окрім цього, усі зацікавлені зможуть під’єднатися до заходу на платформі Zoom за посиланням: https://bit.ly/3hrqozp.

Підготовлено в рамках проєкту “Виборча реформа задля посилення впливу агентів змін та підтримки публічного діалогу”, який реалізує Громадянська мережа ОПОРА за підтримки ЄС ombudsman.oporaua.org/about_project