Громадянська мережа ОПОРА продовжує у прямому ефірі обговорення питання доступності виборів для людей з інвалідністю та інших мобільних груп населення.

Цього разу юристка і громадська омбудсменка ОПОРИ з захисту виборчих прав громадян у Одеській області Юлія Лісова з громадським омбудсменом у Черкаській області обговорять механізми захисту та відновлення виборчих прав людей з інвалідністю. Ефір відбудеться на сторінці ОПОРИ у середу, 27 травня, о 18:00. 

Зазначимо, що у перехідних положеннях Виборчого кодексу передбачено дедлайн, коли усі дільниці мають бути облаштовані для безперешкодного доступу людей з інвалідністю та інших маломобільних груп громадян - 1 січня 2025 року. Проте виборці стикаються із потребою захисту своїх виборчих прав кожні вибори. Тож, період карантину - не привід відкласти обговорення ефективного та швидкого досягнення вимог нового виборчого законодавства, а можливість спільно шукати комплексні рішення. Тому закликаємо органи місцевого самоврядування активно долучитися до обговорення та ставати учасниками в  подальших онлайн-трансляціях на сторінці ОПОРИ.

Підготовлено в рамках проєкту “Виборча реформа задля посилення впливу агентів змін та підтримки публічного діалогу”, який реалізує Громадянська мережа ОПОРА за підтримки ЄС ombudsman.oporaua.org/about_project