Громадянська мережа ОПОРА оголошує додатковий конкурс на посаду громадського омбудсмена з виборчих прав громадян у Одеській області. В рамках проекту «Виборча реформа задля підсилення впливу агентів змін та підтримки публічного діалогу», що фінансується Європейським Союзом, омбудсмен/омбудсменка працюватиме під час парламентських виборів 2019 року.

Подавати свої заявки ОПОРА запрошує мешканців Одеської області, які є принциповими, комунікабельними та мають досвід в галузі правозахисту та/або виборів, працюють аналітиками, експертами, радниками, адвокатами, фахівцями неурядових організацій або в приватній сфері, зацікавлені в процесах трансформації держави, реформі правоохоронних органів та судів, справедливих виборах, додержанні прав людини та невідворотності покарання за виборчі злочини.

Громадськими омбудсменами не зможуть бути люди, які працюють в органах державної влади та місцевого самоврядування, мають представницький мандат, є представниками політичних партій та окремих кандидатів, а також особи, засуджені за вчинення важких, особливо важких, корупційних та виборчих злочинів.

Щоб стати захисником виборчих прав, необхідно до 4 червня 2019 року заповнити електронну форму, що включатиме резюме кандидата та мотиваційне есе на тему «Найбільші проблеми виборчого процесу в Україні. Як їх подолати». 

Що омбудсмени та омбудсменки роблять у регіонах? Моніторять та аналізують діяльність поліції, прокуратури, судів щодо розслідування виборчих злочинів. Розробляють і розповсюджують інформаційні й аналітичні матеріали про ефективність розслідування виборчих злочинів у регіоні, в якому вони працюють. Постійно комунікують з правоохоронними органами, суб’єктами виборчого процесу, громадянами, журналістами та ГО щодо профілактики, протидії виборчих злочинів та їх розслідування. Консультують, надають правову допомогу та інформаційно підтримують громадян щодо захисту їхніх виборчих прав.

Заповнити електронну форму можна за посиланням.

 

Підготовлено в рамках проєкту “Виборча реформа задля посилення впливу агентів змін та підтримки публічного діалогу”, який реалізує Громадянська мережа ОПОРА за підтримки ЄС ombudsman.oporaua.org/about_project