Якщо ви помітили, що політика значною мірою оселилася в соціальних мережах, і прагнете розібратися, як політики використовують можливості політичної реклами в Facebook та Instagram, то приходьте 6 березня 2020 року о 14:00 у Молодіжний центр Волині (м. Луцьк, вул. Градний узвіз, 5).

Кому може бути корисним?

Чекаємо всіх небайдужих і охочих здобувати нові знання. І натякаємо 

  • Журналісти, тут факти та цифри для ваших публікацій, зокрема, які теми перед виборами кандидати/партії просувають найбільш активно.
  • Партії, ви зможете відслідковувати, скільки на рекламу в соцмережах витрачають ваші конкуренти.
  • Громадські організації, ви зможете перевіряти, чи є відмінності між задекларованими пунктами передвиборчих програм і реальними темами, які просувають кандидати чи партії в соціальних мережах Facebook та Instagram. Окрім того, отримаєте інформацію для моніторингу партійних фінансів та аналізу фінансових звітів учасників виборчих змагань.

Разом з аналітиками даних Громадянської мережі ОПОРИ будемо:

  • вивчати онлайн-візуалізатор політичної реклами в Facebook та Instagram;
  • аналізувати набори даних, на яких побудовано візуалізатор, та інші відкриті виборчі дані;
  • вчитися їх скачувати і завантажувати в Excel.

Також дізнаємося місце (ваша область) у рекламних кампаніях політичних сторінок, порівняно з іншими областями України, та побачимо, чи цікаві користувачі з регіону рекламодавцям. Зможемо порівнювати свою область з іншими.

Окрім того, дослідження політичної реклами Facebook та Instagram – один із способів зрозуміти, які теми найважливіші для місцевих політиків. Адже оплачуються лише справді вагомі повідомлення.

Напередодні місцевих виборів, які відбудуться восени 2020 року, помітно зростає політична активність у найрізноманітніших її проявах. Всі готуються до змагань – хтось агітувати і здобувати підтримку виборців, хтось аналізувати і висвітлювати цей процес.

Коли?
● 6 березня 2020 року, 14:00-16:00

Де?
● Молодіжний центр Волині (м. Луцьк, вул. Градний узвіз, 5)

Для участі у ньому необхідно заповнити онлайн-форму: https://docs.google.com/forms/d/1TIoY-ANiHgA_xzUQyRaRSAv51N1aLaXeX7VjafMuwGk

 

Захід організовується за підтримки USAID та Європейськоі комісії