Як минув день голосування та ніч підрахунку голосів? З якими проблемами зіштовхувалися суб’єкти виборчого процесу за останню добу? Про це розкажуть представники Громадянської мережі ОПОРА під час пресконференції «Порушення дня голосування та результати паралельного підрахунку голосів ОПОРИ на парламентських виборах» 22 липня.

Під час заходу представники ОПОРИ розкажуть про зафіксовані порушення виборчого законодавства у день голосування, під час підрахунку голосів та передачі документації з дільниць до окружних виборчих комісій. Експерти також презентують результати проведеного паралельного підрахунку голосів (PVT – parallel vote tabulation), які будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли.

У заході візьмуть участь:

  • Ольга Айвазовська, голова правління Громадянської мережі ОПОРА;
  • Олександр Клюжев, аналітик Громадянської мережі ОПОРИ;
  • Олександр Неберикут, аналітик Громадянської мережі ОПОРИ.

Пресконференція відбудеться 22 липня (понеділок) о 10:30 в ІА «Укрінформ» (вул. Б. Хмельницького, 8/16).

За додатковою інформацією звертайтеся:
тел.: 044 591 44 44

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.