У понеділок, 23 листопада, о 10:00 в Антикризовому медіа-центрі (м. Краматорськ, вул. Марата, 1) відбудеться пресконференція Громадянської мережі ОПОРА щодо перебігу «другого туру» вборів міського голови у Слов’янську.

Експерти розкажуть про перебіг дня виборів 22 листопада 2020 року та порушення, зафіксовані спостерігачами Громадянської мережі ОПОРА та представниками правоохоронних органів.

Спікери:

  • координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Донецькій області;
  • комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Донецькій області;
  • Станіслав Загурський, начальник Слов’янського відділу поліції.
До участі запрошуємо представників засобів масової інформації, громадських організацій, політичних партій та інших зацікавлених осіб.
 
Довідково:Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.
 
Громадське спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.