У понеділок, 16 листопада, о 13:00 в Одесі представники Громадянської мережі ОПОРА проведуть пресконференцію щодо спостереження за виборчою кампанією під час повторного голосування на виборах Одеського міського голови. Захід відбудеться у приміщенні медіахабу PMA Odesa Hub (Фонтанська дорога, 3).

Під час заходу спікери дадуть оцінку організації підготовки до повторного голосування на виборах Одеського міського голови та перебігу агітаційних кампаній кандидатів; розкажуть про дотримання стандартів проведення виборів у частині запобігання використанню адміністративних ресурсів у виборчих цілях; розкажуть про перебіг дня повторного голосування та підрахунку голосів.

Спікери:

  • Експерт Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області.

До участі запрошуються журналісти, представники громадських і політичних організацій та інші зацікавлені особи.

Просимо учасників дотримуватися карантинних обмежень.

Онлайн трансляція заходу буде доступна на сторінці PMA Odesa Hub у Facebook.

 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.