У понеділок, 26 жовтня, о 13:00 відбудеться пресконференція Громадянської мережі ОПОРА щодо результатів  моніторингу дотримання виборчого законодавства у день голосування у Сумській області.

У понеділок, 26 жовтня 2020 року, о 13:00 відбудеться пресконференція Громадянської мережі ОПОРА.  

Спікером заходу виступить координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Сумській області. Вона розповість про результати моніторингу  та про основні інциденти, зафіксовані спостерігачами ОПОРИ на Сумщині.

На пресконференції можна буде дізнатись про:

  • час відкриття та умови роботи дільничних виборчих комісій Сумщини;
  • порушення правил голосування, зафіксовані спостерігачами ОПОРИ (порушення таємниці голосування, підвіз виборців, недоступність виборчих дільниць, неправильне оформлення протоколів, агітацію в день голосування);
  • підрахунок голосів та роботу територіальних виборчих комісій.

З огляду на епідемічну ситуацію в місті Суми, захід буде проведено за допомогою засобів онлайн зв’язку. Зареєструватись для участі в пресконференції можна заповнивши форму за посиланням  https://forms.gle/HYfy6Gjo4ribtgDS7 

Доєднатись до заходу можна буде за допомогою платформи Google Meet, за посиланням  https://meet.google.com/tef-abat-zkb 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.