У п’ятницю, 23 жовтня, о 12:00 у медіа-центрі «Накипіло» (м. Харків, вулиця Свободи 7/9) відбудеться пресконференція на тему «Харківщина напередодні дня голосування: агітаційна активність та порушення».

Спікером виступить координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Харківській області.

Він розповість про активності з боку учасників місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня 2020 року: використання зовнішньої реклами, появу іміджевих публікацій, рекламну діяльність у мережі Facebook та «чорний піар».

Особлива увага буде прикута до порушень під час передвиборчої кампанії: розміщення агітації без вихідних даних, підкуп виборців.

Також спікер розповість про проблеми створення дільничних виборчих комісій. 

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]
 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.