Запрошуємо представників ЗМІ, пресслужб політичних партій, кандидатів та громадських діячів на прессніданок з ОПОРОЮ:  «Місцеві вибори на Житомирщині: тенденції виборчого процесу та зафіксовані порушення».

Коли?  – 13 жовтня о 10:30 

Де? – Нетворкінг-кафе Lampochka, вулиця Велика Бердичівська, 8.

У неформальній обстановці за кавою представники ОПОРИ розкажуть про особливості першого місяця виборчого процесу в регіоні, результати спостереження, тенденції цьогорічної агітаційної кампанії.

Начальник ГУ НП у Житомирській області розповість про отримані повідомлення щодо порушення виборчого законодавства, відкриті кримінальні провадження та хід їх розслідування.

Також поговоримо про використання адміністративного ресурсу під час виборчого процесу, де межа між повноваженнями та обов’язками представника органів місцевого самоврядування та кандидата. Що таке використання адмінресурсу, коли чиновник є кандидатом.

Спікери:

  • координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Житомирській області
  • начальник ГУ НП у Житомирській області
  • експерт Громадянської мережі ОПОРА

До участі запрошуються журналісти, представники громадських і політичних організацій та інші зацікавлені особи.

Просимо учасників дотримуватися карантинних обмежень.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)