У вівторок, 15 вересня, о 12:00 у Вінницькому пресклубі (вул. Соборна, 68) відбудеться пресконференція щодо спостереження Громадянської мережі ОПОРА за передвиборчим етапом місцевих виборів – 2020.

Під час заходу представники ОПОРИ розкажуть про формування та роботу територіальних виборчих комісій, утворення виборчих округів, дочасну агітаційну активність партій та потенційних кандидатів, а також про «політичну благодійність» на Вінниччині. Крім того, йтиметься про загальну ситуацію у передвиборчий період і на старті кампанії в області та про доступність дільниць для людей з інвалідністю.

До участі запрошуємо представників/ць ЗМІ, громадських організацій, політичних партій та інших зацікавлених осіб.

Звертаємося до всіх учасників/ць дотримуватися усіх карантинних обмежень.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)