У середу, 9 вересня, о 10:30, у Тернопільському пресклубі відбудеться онлайн-конференція Громадянської мережі ОПОРА «Тернопільщина на старті виборчого процесу: робота ТВК та активність потенційних кандидатів». Трансляція заходу буде доступна на Youtube-каналі ОПОРА Тернопіль, на Facebook-сторінці Тернопільського пресклубу та на сайті ТМЦ.Інфо.

У пресконференції візьмуть участь:

  • координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Тернопільській області;
  • громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області;
  • Олександр Богомол, начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Учасники заходу розкажуть про особливості виборчих систем в громадах Тернопільської області, активність потенційних кандидатів перед стартом виборчого процесу, формування та роботу територіальних виборчих комісій, Кодекс поведінки посадових осіб та державних службовців під час виборчого процесу, а також про готовність правоохоронних органів до забезпечення правопорядку на місцевих виборах.

Щоб отримати пресреліз заходу, просимо заповнити Google-форму https://forms.gle/eqaS78MNG2iGmcNo9

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)