Громадянська мережа ОПОРА оголошує відбір експерта/ки у сфері виборчого права та діяльності правоохоронних органів. Заявки приймаються до 3 серпня 2020 року.

Вимоги до кандидатів:

  • досвід роботи на виборах, знання виборчого законодавства;
  • розумітися на особливостях діяльності правоохоронних органів та специфіці реагування та розслідування виборчих злочинів;
  • політична незаангажованість;
  • порядність та відповідальність.

Не можуть брати участь у відборі особи, які працюють в органах державної влади та місцевого самоврядування, мають представницький мандат, є представниками політичних партій та окремих кандидатів, а також особи, засуджені за вчинення важких, особливо важких, корупційних та виборчих злочинів.

Робота юриста складатиметься зокрема з таких завдань:

  • дистанційне консультування (через телефон, месенджери, електронну пошту) представників поліції щодо виборчого законодавства та реагування на виявленні порушення;
  • ведення обліку звернень щодо консультацій;
  • підготовка звіту за підсумками наданих консультацій.

Період роботи з 5 вересня до 15 листопада 2020 року. 

Для участі у відборі просимо до 3 серпня 2020 року заповнити електронну форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfM7qNIAF7bMy5_AobArqgwo2JVEbtaE5bbE0EEaBtuEt46YQ/viewform та прикріпити до неї резюме (описати релевантний досвід, до 2 сторінок). Комісія оцінюватиме отримані подання та повідомить лише відібраних для подальших етапів співбесід кандидатів до 10 серпня 2020 року.

Довідково: Діяльність здійснюється в рамках проекту «Дистанційний курс «Виборчі правопорушення – як ідентифікувати та як реагувати», що реалізовує Громадянська мережа ОПОРА за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії. Будь-які думки, викладені у цій публікації, належать автору і не обов’язково відображають погляди урядів Канади або Великої Британії.