У четвер, 16 грудня о 14:00 Громадянська мережа ОПОРА представить результати соціологічного опитування про ставлення населення до підкупу виборців. Окрім відповідей на питання про безпосередню готовність чи неготовність продати свій голос, опитані виборці озвучували суми, які можуть спонукати їх до цього, а також вказували, хто саме має нести відповідальність за підкуп.

Під час обговорення результатів опитування представники ОПОРИ розкажуть, скільки відсотків українців стикалися з підкупом особисто. Також йтиметься про умови, за яких виборці погоджуються продати голос, та суми матеріального заохочення, за які вони готові це зробити. Крім того, у межах опитування респонденти висловлювали своє ставлення до так званої «виборчої благодійності», коли кандидати та партії напередодні виборів пропонують різні види благодійної допомоги, наприклад, надання медичних препаратів, продуктів і техніки, організація дозвілля й розваг, благоустрій територій, допомога армії, церкві тощо.

До обговорення запрошені місцеві експерти, представники громадських організацій, партій та ЗМІ, а також всі зацікавлені громадяни.

Захід відбудеться за адресою: м. Луцьк, вул. Словацького 2 (ресторан готелю «Україна»).

Для реєстрації на подію просимо заповнити форму: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9pLVf7RuDTB26weH_mOZKwLt86KOws2YxjQmayhBwN7EE_A/viewform

Участь в обговоренні можлива за наявності сертифікату про повну вакцинацію або негативного ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до заходу.

 

Дослідження провів Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 22 жовтня до 12 листопада 2021 року методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера; computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Опитування проведене на замовлення Громадянської мережі ОПОРА.

Це дослідження відбулося завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Думки і твердження, висловлені у звіті, можуть не збігатися з позицією USAID та уряду США.