У четвер, 25 листопада, експерти Громадянської мережі ОПОРА представлять результати репрезентативного соціологічного опитування щодо ставлення населення до підкупу виборців. Окрім відповідей на питання про безпосередню готовність чи неготовність продати голос, опитані виборці озвучували суми, які можуть спонукати їх до цього, а також вказували, хто саме має нести відповідальність за підкуп.

Під час обговорення результатів опитування експерти розкажуть, скільки відсотків українців стикалися з підкупом особисто, а також про умови, за яких виборці погоджуються продати голос, та суми матеріального заохочення, за які вони готові це зробити. До того ж виборці могли висловити своє ставлення до так званої «виборчої благодійності», коли кандидати та партії напередодні виборів пропонують різні види благодійної допомоги, наприклад, надання медичних препаратів, продуктів і техніки, організація дозвілля й розваг, благоустрій територій, допомога армії, церкві тощо.

У заході візьмуть участь:

  • Ольга Айвазовська, голова правління Громадянської мережі ОПОРА;
  • Олександр Клюжев, старший аналітик Громадянської мережі ОПОРА;
  • Андрій Сухарина, політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва.

Обговорення відбудеться в онлайн-форматі 25 листопада (четвер) о 12:00.

Трансляцію можна буде переглянути на офіційних сторінках ОПОРИ:

Дослідження провів Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 22 жовтня до 12 листопада 2021 року методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера; computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Опитування проведене на замовлення Громадянської мережі ОПОРА.

Це дослідження відбулося завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Думки і твердження, висловлені у звіті, можуть не збігатися з позицією USAID та уряду США.