Прихильники «Партії миру» Вадима Новинського у центрі міста роздавали перехожим квіти та інформаційний бюлетень. Таку акцію влаштували в якості привітання з Днем визволення Києва. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Вчора, 6 листопада, на вулиці Богдана Хмельницького у Києві представники «Партії миру» вітали містян з Днем визволення Києва. Агітатори були вбрані в одяг з партійною символікою. Вони роздавали перехожим квіти та спецвипуск інформаційного бюлетеню «Панорама Київщини», присвячений історичній даті, що може мати ознаки дочасної агітації.

7 11 2018 Kyiv dochasna agitaciya Novynskyj

7 11 2018 Kyiv dochasna agitaciya Novynskyj 2

Хоча до виборів залишається ще майже п’ять місяців, але потенційний кандидат в президенти Вадим Новинський вирішив нагадати про себе, апелюючи до історії Другої світової війни. Окрім власної інтерпретації історичних подій автори спецвипуску помістили до нього звернення народного депутата Вадима Новинського та інших партійних функціонерів. Так, зокрема, заступник голови «Партії миру» Максим Гольдарб критикує сучасну державну історичну політику й перейменування вулиць, здійснене в рамках так званого закону про декомунізацію.

Зазначимо, що матеріали, які роздавали прихильники Новинського, містили граматичні помилки. Зокрема, слово «інформаційний» в словосполученні «інформаційний бюлетень» автори спецвипуску написали через літеру «и» – «информаційний».

Як відомо, офіційно виборча кампанія ще не стартувала, а отже виборчі фонди кандидатів на пост Президента України не були сформовані. Згідно з п. 3. ст. 3 Закону України «Про вибори Президента України», використання для фінансування передвиборної агітації інших коштів, крім коштів Державного бюджету України та коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України, забороняється.