23 березня під будівлею Верховної Ради в рамках інформаційної кампанії «Сусіди» відбувся флешмоб, основним героєм якого став Енергоефективний Почекун. 

Активісти Громадянської мережі ОПОРА, представники громадських організацій та активні громадяни вкотре нагадали народним депутатам про необхідність прийняття законопроектів, які дозволять продовжити реалізацію реформи у сфері житлово-комунального господарства, а саме проголосувати за Проекти Законів «Про житлово-комунальні послуги» та «Про енергетичну ефективність будівель».

Реформа житлово-комунального господарства в Україні розпочалася більше ніж 10 років тому. За цей час українці почали активно створювати ОСББ та модернізовувати свої будинки. Проте цього надто мало для досягнення реальних показників, зокрема для формування ринку управителів та зниження енергоспоживання. Енергоефективні Почекуни чекають, що задекларовані плани будуть реалізовані: комунальні послуги стануть якісними, а відносини у комунальній сфері – прозорими.

23 01 17 02

«Ми чекаємо, що Закон «Про енергетичну ефективність будівель» відкриє шлях до значно дешевшого і дієвішого утеплення та модернізації багатоквартирних будинків», – розповідають учасники флешмобу.

Активісти переконані, що споживач може скористатися своїм правом обирати того, хто управлятиме його будинком та постачатиме комунальні послуги. Саме тому дуже важлива підтримка Законопроекту «Про житлово-комунальні послуги», який продовжить реформу ЖКГ в Україні.

У вівторок, 21 березня, депутати прийняли у першому читанні закон «Про Фонд енергоефективності» (реєстр. номер 5598). Тепер громадські активісти сподіваються, що Верховна Рада доведе справу до кінця, а тривалі обговорення завершаться прийняттям усіх чотирьох законів «енергоефективного пакету».

«Замість популізму і крику про те, що треба скасовувати тарифи, звинувачувати всіх на світі, варто, все ж таки, прийняти закони, які дозволять громадянам безболісно впровадити енергоефективні заходи. Таким чином і зменшити свої платіжки, і зменшити загалом енергоспоживання – зробити нашу країну енергонезалежною», – коментує керівник житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Бойко.

23 01 17 03

За додатковою інформацією звертайтесь:
прес-служба житлово-комунальних програм
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Ксенія Дітчук
тел.: +38 063 314 32 83