На виборах в об’єднаних громадах Чернігівської області спостерігачі ОПОРИ фіксують спроби виборців голосувати без паспортів, залишки агітації кандидатів та рекордну кількість зареєстрованих спостерігачів у одній громаді від Радикальної партії Олега Ляшка.

Так, на Чернігівщині вибори проходять у чотирьох громадах: Височанській сільській, Варвинській селищній, Линовицькій селищній та Городнянській міській об’єднаних територіальних громадах. Усі дільниці для голосування були вчасно відкриті та розпочали свою роботу. 

Голосування на виборчих дільницях  новостворених ОТГ Чернігівської області проходить без особливих пригод. Мешканці малих міст та сіл охоче голосують в першій половині дня, що підтверджується явкою на виборчі дільниці.

На 12:00 у Височанській ОТГ проголосували 1100 осіб з 4270 (на цей момент немає зв’язку з технічних причин з шістьма селами, відтак інформація не є повною та буде оновлюватись), у Варвинській -  2092 особи з 7277, Городнянській - 4429 осіб з 15706, Линовицькій - 1169 осіб з 2767.

Як відзначають спостерігачі, виборчі комісії працюють в доволі складних умовах, приміщення деяких комісій холодні і не достатньо опалюються. В селі Конотоп на дільниці №740175 від початку роботи не було світла, працювати комісії довелось у напівтемряві, але це не завадило вчасно розпочати голосування.

Крім того, з огляду на дощ та поривчастий вітер близько 12:00 вимкнулось світло в Городні, однак за годину все вдалось полагодити, і зараз комісії працюють у штатному режимі.

Рекордна кількість спостерігачів зареєстрована Линовицькою виборчою комісією: 384 особи від Радикальної партії Олега Ляшка на 14 округів з кількістю 2 767 виборців. Серед порушень варто зазначити: спроби голосування без паспортів, які були попереджені, члени комісій відправляли виборців додому за документами, залишки передвиборчої агітації, які не були вчасно прибрані. Також надходили сигнали про організований підвіз виборців, але на даний момент вони не мають підтвердження.

 

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)