Ефективно керувати власним житлом повинні вміти всі. Особливо це стосується молодого покоління, у якого починають формуватися навички поводження у побуті. Тому 3 лютого Громадянська мережа ОПОРА провела інформаційну зустріч «Я можу більше. Збереження тепла в закладах освіти» з учнями Чернігівського ліцею №22.

Учасники заходу дискутували про те, як кожен впливає на кількість ресурсів і що можна робити на місцевому рівні задля їхнього збереження. При цьому особлива увага зосередилася на правилах поведінки в освітніх закладах, а не тільки у власних будинках.

«Реальні факти дозволяють усвідомити роль у великому процесі енергозбереження кожного жителя міста. Щоб люди розуміли, як вони впливають на навколишнє середовище, необхідно проводити деталізовані обговорення, особливо серед молоді. Пам’ятаючи про 500 літрів втраченої води за добу через кран, який протікає, люди матимуть більше стимулу для його заміни. А якщо це гаряча вода, то даремно витрачається і газ, який потребується для нагрівання», – наголосила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

06 02 17 01

Учні розповідали, що вони знають про економію ресурсів, та активно ділилися власним досвідом. Деяких діток змалечку вчили базовим правилам використання ресурсів вдома, наприклад, використовувати тільки необхідну кількість води та не забувати вимикати світло. Цікаво було послухати і прикладами інших міст України та Європи щодо впровадження енергоефективних заходів.

Додатково учасники зустрічі отримали постери з порадами, як економити ефективно і без жорстких обмежень, підготовлені в рамкам Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». Завдяки цьому вдома з корисною інформацією зможуть ознакомитися і їхні батьки

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.