У вівторок, 7 червня, Центральна виборча комісія на своєму черговому засіданні відмовила у реєстрації як кандидата у народні депутати у виборчому окрузі № 206 висуванцю Комуністичної партії України Кононовичу Михайлу Адамовичу. За відповідне рішення проголосували 12 з 12 присутніх на засіданні членів Комісії.

hqdefault

У своєму рішенні ЦВК посилалася на дію Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", що був прийнятий Верховною Радою 9 квітня 2015 року. 

Нагадаємо, відповідно до пункту 8 частити 1 статті 60 Закону України "Про вибори народних депутатів" Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата (кандидатів) у депутати в разі: "висування кандидата (кандидатів) у депутати від партії, яка здійснює пропаганду комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, їхньої символіки та щодо якої в установленому Кабінетом Міністрів України порядку прийнято рішення про невідповідність її діяльності, найменування та/або символіки вимогам Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Окрім того, Михайло Кононович не вказав у біографії місце роботи та займану посаду. А у заяві висуванець КПУ не вказав, що у разі обрання народним депутатом відмовиться від діяльності, що несумісна з мандатом народного депутата.

Зауважимо, що Михайло Кононович уже має досвід змагання за мандат народного депутата. Під час  чергових у 2012 та позачергових у 2014 роках виборів народних депутатів України він йшов за списком Комуністичної партії (під номерами 76 та 95 відповідно). Однак, до Верховної Ради так і не потрапив. Втім, здобув досвід помічника народного депутата - працював з депутатами від КПУ Андрієм Найдьоновим (6 скликання) та Олександром Присяжнюком (7 скликання).

За коментарями звертайтеся:
Андрій Савчук,
066 29 28 784
Роберт Лорян,
095 57 11 066

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.