Децентралізація - це найкраща реформа за всі часи, започаткована Петром Порошенко. З початком політичного сезону на Миколаївщині все частіше можна почути такі гасла від місцевих політиків. Але чи можна вважати дану реформу одноосібною заслугою?

З наближенням президентських виборів на території Миколаївщини почала інтенсивно розповсюджуватись політична реклама через різні її форми. Зовнішня реклама, друкована політична продукція, партійні мітинги, візити ймовірних кандидатів, почали відкриватись громадські приймальні партій, реєструються осередки нових політичних проектів в територіальному органі юстиції. Також можна спостерігати, як місцеві чиновники та представники органів місцевого самоврядування почали вихваляти та відносити реформу децентралізації Президенту України.

Так, з’явилось багато зовнішньої реклами голови обласної державної адміністрації Олексія Савченко щодо успіхів президентської реформи. Савченко почав агітувати відносно заслуг реформи на публічних заходах, на відкритті інфраструктурних об’єктів в громадах та в соціальній мережі. Окрім того, аналіз інформаційного поля показує, що децентралізацію через призму одноосібної президентської заслуги інформують і інші посадовці та чиновники.  

Савченко

Міський голова в програмі «Тема Дня» на телеканалі «Миколаїв» зазначив, що реформа Президента, реформа децентралізації – найкраща реформа за всі часи незалежності країни. Заступник голови миколаївської ОДА Олександр Кушнір на сторінці у Facebook, зазначив, що децентралізація, ініційована Президентом України Петро Порошенко, є однією з найрезультативніших реформ з тих, що були проведені в країні останнім часом.

Кушнір

 

Голова Березанської районної державної адміністрації, Сергій Танасов в інтерв’ю наголосив про те, що завдяки Президенту та його реформі, громада рухається вперед. Відповідні вислови можна спостерігати у заявах голови Березанської ОТГ Валерія Хоміцького, на офіційних сторінках у Facebook Благодатенської та Володимирівської об’єднаних громад.

Історія децентралізації була розпочата з ратифікації Україною Європейської хартії місцевого самоврядування у 1997 році, де головною ідеєю являється незалежність органів місцевого самоврядування від центральної влади. У квітні 2014 році за ініціативи Володимира Гройсмана уряд України схвалив концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Процес реформи децентралізації включало в себе прийняття пакету законопроектів. Для аналізу було взято створену політику на онлайн – сервісі «Вони голосують для тебе».  В даній політиці зібрані всі голосування по законопроектам, які в сукупності і створювали процес децентралізації. Якщо взяти основні п’ять законопроектів, з яких стартувала реформа, то всі вони були подані Кабінетом Міністрів України, а ініціатором виступав Арсеній Яценюк. Це внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів, що дало фінансову децентралізацію; закон «Про добровільне об’єднання територіальних громад», закон «Про засади державної регіональної політики» та закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства». Візуалізатор сервісу показує, що пакет законопроектів щодо децентралізації найбільше підтримали депутати фракції «Народний фронт». Відносно висока підтримка була у фракцій Блок Петра Порошенка. Радикальної партії, «об’єднання Самопоміч»  та позафракційних депутатів. В свою чергу Президент подав проект закону про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади), які були високо оцінені Венеціанською Комісією. Але дані зміни в Конституцію Верховна Рада досі не прийняла.

Фракційна підтримка децентралізації

Дані факти свідчать про те, що процес децентралізації – це тривалий шлях роботи фахівців, науковців, експертів.  В умовах майбутнього виборчого процесу заяви посадових осіб в робочий час про вирішальну роль Петра Порошенка в проведенні реформи децентралізації можуть бути розцінені як використання адміністративного ресурсу, що є великим ризиком для забезпечення належних умов реалізації принципів демократичних виборів.