Провівши досить нескладний аналіз за допомогою локального сервісу rada4you ви можете дізнатися, хто з депутатів міських рад найменше відвідує сесії міських рад, присутній на сесії, але не голосує тощо.

Сервіс працює, як калькулятор, що рахує дані, які були оприлюдненні міською радою. Сервіс не досліджує особисті причини депутатів і чому вони вчинили так, чи інакше. Локальний сервіс rada4you реплікований та адаптований з подібного, що працює з австралійським парламентом. 

Команда rada4you зауважує, що ми опираємося тільки на дані і робота сервісу — це рахувати дані, а не додумувати причини. Пояснювати свої дії, або бездіяльність обов’язок депутата перед своїми виборцями.  

Пояснювати свої дії, або бездіяльність обов’язок депутата перед своїми виборцями. 

Команада rada4you проаналізувала діяльність депутатів Вінницької міської ради починаючи з 2018 року. Загалом у міський раді міста Вінниця відбулося 193 основних голосувань. Ці голосування відбувалися з початку січня 2018 року по кінець травня 2018 року, а це п’ять сесій міської ради. 

Детальніше, хто ж ці депутати-рекордсмени та чому вони стали такими.

ЗА

Депутати Вінницької міської ради настільки дисципліновані, що голосують “ЗА” майже за все та й майже одноголосно.

З 54 депутатів міської ради, а також з міським головою всі 193 голосування підтримали 12 депутатів. Тобто, 12 депутатів та міський голова натискали кнопку “за” всі 193 голосування. 

 

 Вінницька

 

ПРОТИ

Зараз це прозвучить трохи дивно, але й водночас показово, бо тільки два депутати-рекордсмени проголосували за ці п’ять сесій міської ради 2 рази “ПРОТИ”.

Ці два депутати-бунтарі з “Самопомочі”. Бувають і такі “бунти”.

 

 Проти вінниця

 

ВІДСУТНІ

Як не дивно, але у Вінницькій міській раді є депутат Олег Алекса з “Батьківщини”, що не спромігся відвідати жодну з сесій міської ради, якщо говорити мовою даних, то він був відсутній на всіх 193 голосуваннях.

Досить недалеко від нього в рейтингу прогульників розташувався депутат “Вінницької Європейської стратегії” Юрій Зажирко. Пан Юрій був відсутній на 105 голосуваннях.

 

 відсутній

 

НЕ ГОЛОСУВАВ

Просто не голосували, бо?

Можливо не визначилися, а можливо перейняли досвід у своїх братів старших по парламенту, де досить часта практика просто лишати свою картку у слоті та йти займатися своїми справами. 

Отож, депутати, що прогто не голосували:

Олена Лепей “Опозиційний блок” не голосувала найбільше, а це 30 голосувань із 193.

 

 не голосувала вінниця

 

УТРИМАЛИСЬ

Як вже стає зрозумілло через тотальну дисциплінованість, то і утримувалися у Вінницькій міській раді депутати теж не часто, аж 35 голосувань і це “рекордсменка” з “Батьківщини” - Ганна Давиденко.

 

ПРОТИ ЛІНІЇ ФРАКЦІЇ

Що ми знаємо про справжнє бунтарство народних обранців? 

Ні, вони не бунтують, як середньостатистичні громадяни, а голосують проти лінії своєї ж рідної фракції. 

І тут у нас та ж сама “рекордсменка” з “Батьківщини” - Ганна Давиденко, що 57 разів голосувала не так, як рідна фракція, що 35 голосувань утримувалася, а ще 21 голосування просто не голосувала.

 

 давиденко

 

Замість ВИСНОВКІВ. 

Які висновки ми з цього простого аналізу можемо зробити?

Що Вінницька міська рада є досить дисциплінованою, а її “рекордсмени” є досить дивними, якщо порівнювати їх з народними депутатами. Що деякі з депутатів потрапили у наш рейтинг рекордсменів аж по двох позиціях і у цій ідилії голосувань за все “ЗА” можуть показати, що саме їх так “збунтувало” і чому вони не підтримали не тільки свою рідну фракцію у цих голосуваннях, а й фактично політику всієї міської ради.

 

Як зробити такий досить примітивний аналіз ми розповідаємо у наших блогах:

https://www.oporaua.org/104-analicity/45367-yak-otrymaty-vsi-holosuvannia-miskoi-rady-za-5-khvylyn

Нагадуємо, що локальні сервіси Rada4You мають уже шість міст:

Нагадуємо, що локальні сервіси Rada4You мають уже шість міст

Вінницяhttps://vinnytsia.rada4you.org

Луцькhttps://lutsk.rada4you.org

Львівhttps://lviv.rada4you.org

Миколаївhttps://mykolaiv.rada4you.org

Харківhttps://kharkiv.rada4you.org

та Дрогобич https://drohobych.rada4you.org