У ніч перед 25 жовтня у селі Іваньки Маньківського району, що входить до Іваньківської ОТГ, розповсюдили листівки та інформаційні бюлетені «Золотариха» проти чинної сільської голови Лесі Поліщук, яка балотується на цю ж посаду.

Листівки не мають вихідних даних, а в газеті зазначається таке: «Видано ініціативною групою жителів с. Іваньки за кошт окремих її членів. За достовірність текстів в даному номері відповідає перед Всевишнім Сашко Полківницький».

Cherkassy 26.10.17 gazeta 1

До слова, це вже четвертий випуск інформаційного бюлетеня. У ньому публікують матеріали, що повністю дискредитують роботу чинної сільської голови, при цьому не гребують особистими образами, підписами сороміцького змісту та шаржами.

Окрім того, у Фейсбуці створена однойменна група, де публікують пости проти чинного сільського голови.

Кандидатка з цього приводу до правоохоронних органів не зверталася.

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба зауважує, що частиною 5 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розповсюдження завідомо неправдивих відомостей про кандидатів. Кандидатам, які постраждали від так званого «чорного піару» слід звернутися в поліцію про вчинення адміністративного правопорушення. Проте, зазначає юристка, в більшості випадків «чорний піар» залишається безкарним, оскільки кандидати не готові звертатися до правоохоронців.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.