У Красилові, на Хмельниччині, в день голосування виявили помилку в бюлетені: у списку був відсутній восьмий номер – політична партія «Українське об'єднання патріотів – УКРОП».

Як повідомила спостерігачеві ОПОРИ голова Красилівської міської виборчої комісії Аліна Гаруліч, помилку виявили в окрузі №1, до якого входить одна дільниця №680578. У бюлетенях був відсутній восьмий номер – партія «Українське об'єднання патріотів – УКРОП», хоча в затвердженому тексті бюлетеня такої помилки не було.

Всі бюлетені були передані дільничній комісії у п'ятницю, проте ДВК виявила факт відсутності восьмого номера в списку лише сьогодні, 29 жовтня, під час голосування.

Міська виборча комісія провела засідання, під час якого вирішила передрукувати бюлетені для округу №1. Друк здійснило підприємство, яке виготовляло бюлетені.

Станом на 15:15 дільнична комісія отримала бюлетені без друкарського браку.

Утім, за бюлетенями з помилкою проголосували близько 200 осіб (загальна кількість бюлетенів – 846).

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайтФейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.