На Хмельниччині дільниця розпочала роботу із запізненням, оскільки з’ясувалося, що голова і один із членів ДВК № 680551 на час формування комісії не мали місцевої реєстрації.

Вранці 29 жовтня в селі Мукша Китайгородська Кам’янець-Подільського району, що належить до Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ, кандидат на посаду сільського голови Ігор Гай (Аграрна партія України) виявив, що голова і член комісії на час формування комісії не мали місцевої реєстрації, що є порушенням вимог Закону України «Про місцеві вибори».

За словам Ігоря Гая, станом на сьогодні, 29 жовтня, член комісії не має місцевої реєстрації, а голова комісії отримав її тільки вчора.

Кандидат повідомив, що з цього приводу звертатиметься до суду.

Станом на 10:00 29 жовтня обов’язки голови виконує заступниця.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА, рішення про формування складу комісій могло бути оскаржено протягом п’яти днів з моменту його прийняття, cкарги на рішення, що прийняті до дня голосування, мають бути подані та розглянуті до дня голосування. Таким чином, кандидат вже не має права на оскарження рішення про формування комісії, протe районна територіальна  комісія мала б вжити заходів по усуненню допущеного ними порушення.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.