На виборчій дільниці №681160 у селі Бурти спостерігачі ОПОРИ зафіксували, що одна з двох кабінок для голосування розташована перед вікном і не має задньої стінки.

Сама дільниця знаходиться на першому поверсі. Крім того, друга кабінка для голосування також не має задньої стінки, але розташована перед стіною.

Після звернення спостерігачів ОПОРИ до голови ДВК Наталі Косінської, члени комісії заклеїли вікно папером.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про місцеві вибори» голосування є таємним, контроль за волевиявленням виборця забороняється.
Загалом в селі Бурти в списку виборців всього 58 чоловік. Сама дільниця розташована у сільському клубі, який є дуже малим.

Згідно з абзацами 3, 4 частини 1 статті 76 ЗУ «Про місцеві вибори» приміщення для голосування малої виборчої дільниці повинно мати площу не менше 50 кв. м, середньої - не менше 75 кв. м, великої - не менше 90 кв. м. У разі відсутності в межах звичайної або спеціальної виборчої дільниці приміщення з відповідною площею приміщення для голосування на відповідній виборчій дільниці може мати меншу площу за нормативами, встановленими Центральною виборчою комісією.

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.