На зустрічах Чотирбоківського сільського голови Миколи Костюка з виборцями присутніх розважає ансамбль сільського будинку культури села Чотирбоки, що містить ознаки порушення законодавства.

kostuk 17 12

Згідно з частиною 2 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» кандидатам, які займають посади  в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування, у військових частинах (формуваннях), на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях (у тому числі за сумісництвом), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

Крім того, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували агітаційні матеріали кандидата на посаду сільського голови Галини Безкоровайної у селах Сульжин та Коськів. Однак у виборчу комісію не був поданий примірник агітаційної продукції. У подальшому кандидат усунув дане порушення і подав примірники агітаційних матеріалів до виборчої комісії.

bezkorovayna 17 12

Відповідно до частини 3 статті 56 ЗУ «Про місцеві вибори», де зазначається, що кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости зобов’язані подати по одному примірнику кожного друкованого агітаційного матеріалу, виготовленого за рахунок власних виборчих фондів, а також з використанням обладнання, що їм належить, не пізніш як через два дні після його виготовлення до відповідної територіальної виборчої комісії.

Загалом друковані агітаційні матеріали мають або кандидати на голову, або кандидати в депутати від деяких партій (їм агітматріали виготовляли централізовано).

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.