У селищі Ювілейне на Херсонщині комісія хотіла заблокувати двері, аби унеможливити доступ на засідання, в тому числі для спостерігачів. Про це повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА. 

Ініціаторкою зачинити двері приміщення стала жінка, яка називала себе журналісткою видання «Вестник Причерноморья». Вона звернулась із таким проханням до голови ДВК №650532. Та, у свою чергу, звернулась до поліції з проханням зачинити двері приміщення. Їх було закрито на замок та підперто стільцями.

Спостерігач ОПОРИ запитав жінку-журналістку про те, якою статтею законодавства вона керується, на що вона не змогла відповісти. Голова ДВК також не відреагувала на зауваження спостерігача ОПОРИ. Тому спостерігач звернувся до голови Ювілейної ТВК, який відреагував – двері було знову відчинено і надано право спостерігачам вільно пересуватися.

Відповідно до частини 1 статті 79 Закону України «Про місцеві вибори» підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці здійснюється відкрито і гласно членами дільничної виборчої комісії на її засіданні, яке проводиться у тому самому приміщенні, де відбувалося голосування.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.