9 грудня в Липецькому відділі поліції Головного управління Національної поліції у Харківській області пройшов спільний інструктаж працівників правоохоронних органів, що здійснюватимуть охорону правопорядку в день голосування 11 грудня та при підрахунку голосів, та представників Громадянської мережі ОПОРА.

У тренінговому занятті, що тривало годину, взяли участь близько 15 харківських поліцейських. Під час інструктажу юрист Громадянської мережі ОПОРА Ольга Рябуха звернула увагу працівників поліції на типові порушення виборчого законодавства, що можуть бути здійснені під час проведення виборів в об’єднані громади.

Наприкінці навчання правоохоронці отримали пам’ятки з інформацією про основні порушення, які можуть бути в день виборів, та домовились з представниками ОПОРИ про взаємодію 11 грудня.

За інформацією, наданою головою Липецького відділення поліції Максимом Котиковим, в день голосування працівники поліції будуть задіяні на кожній ДВК. Також до роботи у день виборів буде залучено 2 групи екстреного реагування та одна слідчо-оперативна група.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.