Ректор ХНАУ ім. В.В. Докучаєва закликав працівників університету підтримати кандидатів у депутати від політичної партії «БПП «Солідарність» на загальних зборах працівників університету, що відбувалися 2 грудня у робочий час. На заході також виступив кандидат у селищні голови Федір Шевченко.

2 грудня у актовій залі Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва відбувся захід за участю працівників закладу, який анонсувався як збори, присвячені обговоренню питань бюджету на 2017 р. Проте, окрім розгляду нагальних питань, ректор аграрного університету Володимир Пузік виступив із закликом підтримати кандидатів у депутати від політичної партії «БПП «Солідарність», частина яких працює в університеті, на виборах у Роганську ОТГ, що відбудуться 11 грудня.

Володимир Пузік розповів про досягення окремих депутатів та оголосив список осіб, яких, як вважає він особисто, варто підтримати на чергових виборах:  «Зараз я хочу вам назвати кандидатів в депутати…І перший, кого я називаю, це Завадський Олександр Миколайович. Він іде на вибори в селищі Докучаєвському (вул. Сонячна, весняна, Докучаєвська і провулок Зерновий). Я би хотів, щоб Ви підтримали Олександра Миколайовича, враховуючи його як ділові, так і професійні якості. Сафронська Ірина Михайлівна, виборчий округ 11. Напевно, Ви всі знаєте Інну Михайлівну, вона іде по сел. Докучаєвському: вул. Польова, вул. Шкільна, вул. Докучаєвська (буд. 3, 5, 10, 16). Марченко Станіслав Олександрович, завідувач навчально-виробничою практикою, виборчий округ №12. Синявіна Юлія Вікторівна, голова первинної профспілкової організації. У неї виборчий округ 13: вул. Культури, містечко ХНАУ, будинки 8, 28, 29. Однораленко Віра Олександрівна, виборчий округ 14. Селище Докучаєвське…буд. 30 і 37. Сухова Галина Іванівна. Ви її, напевно, всі знаєте, вона депутат зі стажем…»

Варто відзначити, що на заході був присутній кандидат на посаду селищного голови Роганської ОТГ Федір Шевченко, який виступив із промовою щодо подальших планів розвитку громади. Він зазначив, що пишається тим, що здобув вищу освіту у ХНАУ ім. В.В. Докучаєва і він «підтримував, підтримує і буде підтримувати» університет.

В особистій розмові із спостерігачем ОПОРИ ректор ХНАУ ім. В.В. Докучаєва пояснив, що заключив із кандидатом договір про проведення заходу у стінах університету та не вбачає у своїх діях ніяких порушень.

ВІДЕО: Олександр Мельничук, представник Громадянської мережі ОПОРА

Громадянська мережа ОПОРА звертає увагу, що згідно з ч. 2 ст. 60 ЗУ «Про місцеві вибори»: «кандидатам, які займають посади в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування, у військових частинах (формуваннях), на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях (у тому числі за сумісництвом), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації». За здійснення агітації особами, участь яких у відповідних заходах заборонена законом, передбачено адміністративну відповідальність за ст. 212-10 КУпАП.

Варто додати, що на заході також була присутня кандидат у депутати Юлія Гаджиєва (самовисування), яка разом з активістом ГО "Єдине джерело" Іваном Кукушкіним викликали на місце поліцію й написали заяву щодо порушення.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.