3 грудня у сільському клубі села Хроли відбувся святковий концерт, присвячений Дню місцевого самоврядування. Урочистості супроводжувалися агітацією кандидата в селищні голови Федора Шевченка, який нагородив почесних представників громади грамотами, солодкими подарунками та закликав громадськість голосувати за кандидатів в депутати від політичної партії «БПП «Солідарність». Такі дії можуть мати ознаки непрямого підкупу виборців.

Святкування Дня місцевого самоврядування села Хроли відбулося за участі кандидата на селищного голову Роганської ОТГ Федора Шевченка та голови Пономаренківської селищної ради Анатолія Топчія. На заході також були присутні голова Харківської районної ради Максим Литвиненко та заступник голови Харківської райдержадміністрації Оксана Малишева.

У своєму привітанні Федір Шевченко представив кандидатів в депутати від політичної партії «БПП «Солідарність» та звернувся до громадськості: «очень вас прошу, поскольку в этих людях я уверен и, что они будут отстаивать наши интересы в Роганской раде: наши позиции, наши требования, наши желания достойно и грамотно, профессионально, поддержать их на выборах, кто в каком округе будет за них голосовать, чтобы мы работали в Роганской селищной раде уверенно и докладывали вам только о положительных результатах».

Громадський актив села Пономаренки отримав солодкі подарунки від Федора Шевченка, а Анатолій Топчій вручив премію вокальному ансамблю села Хроли «Мрія» розміром в 1000 гривень.

ВІДЕО: представник Громадянської мережі ОПОРА

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що згідно з ч. 4 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 % розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.