У Вишнівецькій громаді Тернопільської області спостерігачами Мережі зафіксовано розповсюдження інформаційних листівок із символікою, що емітує логотип Громадянської мережі ОПОРА, та співзвучною назвою – “ОПІР”. Жодних вихідних даних на листівках не зазначено.

Opir 18 12 ternopil

18 грудня у Вишнівецькій громаді відбуваються вибори селищного голови та депутатів селищної ради. Процес підготовки та сам день голосування моніторять спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА. Однак листівки, які наклеєні на електроопорах та деревах, не мають жодного відношення до Громадянської мережі ОПОРА.

Цей випадок свідчить побажання невідомих осіб чи організацій використати репутацію Всеукраїнської громадської організації "Громадянська мережа "ОПОРА" у власних цілях та ввести громадян в оману”, – прокоментував факт координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Тернопільській області Андрій Мартишко.

Варто зазначити, що використання символіки громадської організації або окремих її частин є порушенням частини 6 статті 18 Закону України “Про громадські об’єднання” в якій сказано: “забороняється використання зареєстрованої символіки громадського об’єднання фізичними та юридичними особами без згоди такого об’єднання та для цілей, не пов’язаних з діяльністю такого громадського об’єднання.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Андрій Мартишко, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Тернопільській області

тел. 096 161 82 23 / 050 925 65 64, email [email protected]

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.